Vi kan nog alla vara överens om att musik är det som får jorden att snurra runt. Musik och sång skapar känslor, framkallar minnen och får dig att drömma dig bort. Musik kan förstärka känslor du redan har eller få dig att känna det du vill känna. Men för att få ut så mycket som möjligt av din musik då gäller det att du lyssnar på rätt sätt!

Musik för alla tillfällen

Vi har kommit långt sedan stenkakorna och kassettbanden. Även om många tänker nostalgiskt på knastrandet från LP-spelaren så handlar bra musik idag om att skaffa rätt teknikdelar för att lyssna på din musik på bästa sätt. Det finns musik för alla tillfällen men också olika sätt att ta till sig musiken. Är du en sådan person som gillar att ta med dig musik vart du än går? Då är det extra viktigt att införskaffa riktigt bra hörlurar. Det gör mer än man kanske kan tro! Hörlurar brukas dela upp i tre kategorier:

  • In ear-hörlurar – De är av en mindre modell och stoppas långt in i örat. Närmare musiken kan du nästan inte komma. De finns både med sladd och som trådlösa och kommer i alla möjliga märken och prisklasser. Då de placeras långt in i örat så kan det definitivt vara värt att satsa på ett litet dyrare märke av bra kvalitet.
  • On ear-hörlurar – De är av modellen mellan och läggs precis utanpå örat. Även dessa finns med både sladd och av trådlös modell. Ett väldigt bra val för dig som pendlar eller är ute och rör dig mycket.
  • Over ear-hörlurar – De är av modellen större och täcker ofta precis hela örat så att ditt öra hamnar i en slags kokong. De finns även som trådlösa och denna sorts hörlurar favoriseras ofta av gamers. De är båda brusreducerande och isolerande. Bra för dig som vill känna musiken i hela kroppen utan att behöva stoppa in något i örat.

Vilka hörlurar du än skaffar, tänk på att för hög musikvolym kan påverka din hörsel.

Föredrar du istället att höra musik i hela rummet medan du dansar runt och bjuder grannarna på en lektion i bra musik, då är det viktigt att införskaffa riktigt bra högtalare. De finns både till mobilen och datorn och kan kopplas in via wifi, bluetooth eller usb-kablar. Tänk på att välja en variant som har förstärkare eller stereo för bästa ljudupplevelse. Och glöm inte att ladda batterierna om du använder trådlöst.