”Mama, just killed a man” och ”We are the champions, my friends. And we’ll keep on fighting ’til the end” är meningar som du troligtvis hört mer än en gång under din livstid och det är inga mindre än rockgruppen Queen som ligger bakom dessa pärlor. För många är Queen riktiga legender som med hjälp av sin musik har nått ut till miljontals människor genom åren. Bandet bildades år 1970 i London och bestod av den mycket kända sångaren Freddie Mercury, Roger Taylor, John Deacon och Brian May. När bandet bildades var alla medlemmar fortfarande studenter. Brian hade riktat in sig på fysik och astronomi, medan Freddie hade påbörjat sina studier på en konstskola. John riktade in sig på elektronik och Roger Taylor var tandläkarstudent. Ingen kunde där och då ana att detta skulle bli en av de största rockgrupperna i historien!

Många känner till bandet just på grund av deras musik, men det finns mycket mer att hämta bakom dessa basister, gitarrister och sångare. Här har vi samlat några spännande fakta om Queen.

Detta visste du inte

1. Queens Crest, även känd som bandets logga, designades av Feddie Mercury själv. Han hade gått på konstskola och hade ett öga för de allra minsta detaljer.

2. År 1990 var ett spännande år för Queen, inte minst för att de fick ett frimärke tillverkat för att hedra gruppen. Detta var dock något som kungafamiljen var väldigt arga över. På den tiden fick inga andra människor synas till på frimärken förutom kungligheterna själva.

3. Brians pappa tillverkade Brians gitarr av överblivet material från deras husrenovering, samt en cykelram. Är du intresserad av att starta upp en gitarrtillverkning kan du använda dig av capcito.com för ett företagslån och kunna köpa ordentligt material från start.

4. Freddie Mercury var av persisk härkomst, men växte upp i Indien. Var det något som han verkligen älskade så var det katter. Vid ett tillfälle i hans liv hade han så många som 10 stycken katter samtidigt. Det blir en hel del ”mjau” på morgonen det!

5. Syntar var ingenting som förekom i bandets musik på många år. De tog inte in syntar förrän efter 1980, något de är väldigt stolta över.

6. Freddie hade en kvinnlig förälskelse under sitt liv och även efter att de hade gått skilda vägar förblev de bästa vänner. Freddie menade att hon var hans enda sanna vän och detta skulle även visa sig i samband med hans bortgång. Han lämnade nämligen majoriteten av hela sitt arv till just henne och hennes son.

7. Bohemian Rhapsody är bandets mest kända låt och än idag spelas den över hela världen. Istället för att ha refränger som klassiska låtar har den istället tre huvuddelar och är hela 5:55 minuter lång.